Trükikodades tekkiv ülejääk võib osutuda tõeliseks varanduseks

Eestis läheb iga päev raisku umbes 50 tonni paberit, sest trükikodadel polnud trükipoognatel olevatele vabadele aladele õigel hetkel midagi printida. Eesti noored on võtnud südameasjaks see raiskamine peatada ning on loonud trükiteenuste platvormi Pagerr. 

 

Pagerri asutaja Rudolf-Gustav Hanni on töötanud 8 aastat kirjastuse juhina. Idee sai alguse, kui Rudolf külastas üht Eesti trükikoda ning selle juht uuris, mida võiks teha igapäevaselt raisku mineva paberiga, mida on nende hinnangul vähemalt 7% päevas trükitud paberihulgast. “Ma mõtlesin, et ma ei suuda kunagi ise välja mõelda nii palju ägedaid tooteid, mida nii suure koguse paberiga ette võtta. Arvutasime, et me suudaksime teha Eesti aastasest paberi ülejäägi kogusest terve maailma Harry Potteri tiraaži ja paberit jääks ikka veel üle. Seepärast võtsime eesmärgiks leida ülejäävale paberile kasutuse,” lisas Rudolf. “Läbi Pagerri trükkides saame pakkuda kõige loodussõbralikumat trükilahendust ning lisaks kuni neli korda soodsamat trükihinda.”

 

Pagerri tiim osaleb ka Ajujahi konkursil ning on pääsenud 12 parima hulka. Pagerri kaasasutaja Elo Johanna Kuklane kiidab kogemust: “Ajujaht on andnud meile tohutul hulgal teadmisi, kuidas oma ettevõtet edasi arendada ning pannud meid mõtlema veel suuremalt kui enne. Loodame oma ideega, aidata Eesti loodust ning lihtsustada nii trükikodade tööd kui ka trükiste tellimisprotsessi.” 

 

Ajujahi tiimijuht Harri Tallinn ootab huviga Pagerri järgnevaid samme turul: “Pagerr kombineerib kaks olulist trendi: mugav ja lihtne kasutajakogemus teenuse kasutamisel ning jääkide vähendamine tootmises. Erinevate partneritega Eestis on Pagerr oma teenust juba edukalt testinud, ootan huviga, kuidas neil hakkab edenema igapäevane klientide teenindamine ja väljapoole laienemine.”

 

Praeguseks on loodud mugav veebileht trükiste tellimiseks ja rakendus, mis lisab trükikodades trükiplaatidele automaatselt uued tellimused. “Testime hetkel loodud rakendust trükikodadega ning ootame kõiki trükiste tellimisega kokku puutuvaid inimesi meie platvormi testima ja meile tagasisidet andma,” lisab Toivo.

 

Pagerr on ettevõte, mis muudab trükiste tellimise eraisikutele ja ettevõtetele lihtsamaks ja soodsamaks. Ettevõte aitab säästa loodust tänu spetsiaalsele trükiste optimeerimise viisile, mis muudab kasutamata jäänud trükipotensiaali uuteks klientideks. Pagerr osaleb Ajujahi programmis ning on osa Tehnopoli Startup Inkubaatorist.